Top
Menu Luk

Frisører & Skønhedsidealer


Frisørerne har en beskæftigelse så længe mennesker har hår på hovedet. Som de fleste nok ved, så gror håret næsten konstant gennem hele livet, hvor markedet aldrig bliver udtømt for arbejdstagerne i frisørbranchen.

På samme måde som tøjbranchen, så afhænger beskæftigelsen hos den enkelte af kundskaben, evnen til at følge moden og tilpasse den til det område samt blandt det segment man som frisør beskæftiger sig med.

Et tydeligt tegn på frisørens tilstedeværelse i modebilledet findes typisk i den skiltning frisøren benytter sig af. Det har dog ikke nødvendigvis noget med frisørens kundskaber at gøre.

Frisørens Produkter

Synligt varelager med diverse hårprodukter er en fast del af frisørens inventar. De fleste frisører er ikke kun udlært i klipning og styling af håret, men specialister i rådgivning i pleje af hår. 

Under klipningen er det derfor oplagt at gøre brug af frisørens analytiske evner, når frisøren står med dit hår mellem fingrene. Om du er mand eller kvinde, så kan du være sikker på, at der findes flere forskellige produkter, som eksempelvis:

  • Hårvoks
  • Hårlak
  • Hårolie
  • Hårfarve

Og produkternes egenskaber er en videnskab for sig selv. Hårprodukterne udvælges særligt til dit hår, hvorfor det er vigtigt at informere din frisør om din vanlige pleje af håret.

Service & Kaffe

Foruden den fokuserede analyse af dit hår, så fungerer de fleste frisører som en sparringspartner, hvem du kan bekende dine frustrationer til, eller dele dine oplevelser og glæder med. Det er altid vigtigt at drage nye perspektiver ind i dit verdenssyn. 

Hos frisøren kan du aflaste og dele dine tanker over en kop kaffe og en ny styling.

Læs mere om skønhedsidealer her