Top
Menu Luk
Frisør

Frisør


Den nuværende hår situation

Jeg er en kvinde i 30’erne, som bor alene i min lille lejlighed i Storkøbenhavn. Jeg har altid haft den samme frisure, så længe jeg kan huske tilbage. Mit hår er leverpostejsfarvet og helt glat. Det går lidt længere ned end til skulderen. Jeg er simpelthen så træt af mit hår, da jeg ikke er særlig god til at lave frisurer, ved f.eks. at sætte det op, krølle det eller generelt bare lave noget flot ud af mit hår. Jeg har i mange år haft tanken om, at få ny frisure, jeg har bare ikke turde springe ud i det. Nu er jeg kommet så langt, at jeg er villig til at prøve noget helt nyt, spørgsmålet er bare hvad det skal være. Om det skal klippes kort, laves krøller eller måske endda farves. Der er et hav muligheder og jeg er meget i tvivl.

Frisør

Tid hos frisøren

Jeg tog over frisøren til min tid kl. 13.00, velvidende om, at jeg endnu ikke havde besluttet mig for hvad der skulle ske. Én ting var sikkert, jeg skulle i hvert fald ikke kun have klippet spidser, som jeg plejer. Da jeg ankom, fik jeg vasket hår og derefter placeret i en frisørstol. Jeg fortalte frisøren om, mine tanker omkring mit hår. Og at jeg var meget i tvivl om, hvad der overhoved skulle laves. Hun spurgte mig så om jeg ønskede hår, som kræver tid og pleje eller om jeg ønskede en frisure som var let at sætte og pleje. Og det var jeg ikke i tvivl om – jeg sagde til hende, at jeg ikke duer til at sætte hår på nogen måde og derfor ønskede en frisure, som var let og ligetil. 

Forvandlingen

Efter vores snak, foreslog frisøren at jeg kunne få lavet nogle lyse og mørke striber i mit hår for, at give det med spild. Og så kunne vi enten klippe mit hår kortere og klippe etager i i det for, at give mere fylde eller ave en korthårs frisure. Jeg kunne mærke på mig selv, at jeg var nok alligevel ikke klar til at blive helt korthåret, så jeg valgte, at få lave striber og få klippet det kortere med etager i. Da jeg kom hjem og selv kunne prøve at børste det igennem og se resultatet ordentligt, blev jeg super glad. Mit hår ser meget mere levende og flottere ud end det gjorde før. Og det kræver ikke rigtig noget mig for at sætte det. 

Læs mere om frisør uddannelsen her