Top
Menu Luk

Asfalt – Overfladebelægning


Hvad er en overfladebelægning?

En overfladebelægning er når man vælger at lægge et ekstra lag af stenmaterialer ovenpå det nuværende underlag, som skal forlænge levetiden af den underlag man kører på eller befinder sig på. Man anvender ud over sten materialer også et bindemiddel for at disse sten materialer skal klæbe sig til det nuværende underlag.

Overfladebelægning – Processen

Selve processen af en overfladebelægning er opdelt i flere stadier. Det første der sker når man skal lave en overfladebelægning er, at man foretager sig en fejning af det stykke underlag man skal lave denne belægning på. Det er meget vigtigt at overfladen er så rydet som muligt. Årsagen til dette er at den type bitumen der skal lægges på underlaget, skal have så bedst mulige forudsætninger for at kunne generere en bedre klæbning af den belægning der påføres.

Efter dette er gjort, udlægges det stenmateriale der skal anvendes til overfladebelægningen og derefter komprimeres materialet sådan at der opnås den bedst mulige overflade, men også at samtlige sten kommer ned og får kontakt med det bindemiddel der anvendes. Det er meget vigtigt at komprimeringen sker med et tungt køretøj såsom en tromle, da det gør at der er større mulighed for at alle stenene, kommer i kontakt med klæbemidlet. Denne proces i sig selv forlænger levetiden for vejen med op til 15 år.

Hvilke materialer kan det laves på?

En overfladebelægning kan ikke dog ikke kun laves på asfalt. Det er muligt at foretage en overfladebelægning på flere forskellige underlag. Det er muligt at lave på både grus, beton og fliser. På grus bidrager belægning med styrke til det allerede nuværende underlag, sådan at det der blandt andet ikke kommer nogle gener hvad angår støv. På beton forstærker en overfladebelægning vejens friktion og den gør det også muligt at få broen til at se pænere ud. På det sidste som er fliser, effektivisere en overfladebelægning fliserne sådan, at man i fremtiden ikke behøver at få udskiftet fliserne.

Er du på udkig efter et LT Asfaltfirma der har gode priser og kompetent rådgivning indenfor alt asfaltarbejde.